phoca thumb l Bazar 18Božično-novoletni bazar, ki bo 9. 12. 2014 od 9.00 do 17.00, je že tradicija na naši šoli. Prvič bo namenjen tudi zunanjim obiskovalcem. Štiri stojnice bodo stale na Trgu Toneta Čufarja.

Prosim vas, da mi čim prej sporočite, če boste sodelovali. Čim več vas bo, bolj bo prijetno.

Če imate kakšne predloge, sporočite. Čim prej, da bomo lahko ustrezno načrtovali in izvedli božični bazar.

To je priložnost za druženje dijakov, učiteljev, staršev, občanov in način, da pokažete, kaj vse lahko sami naredite. Denar, ki ga bomo zbrali s prodajo vaših izdelkov, bomo dali v šolski sklad. Z njim bomo pomagali dijakom iz socialno šibkih družin, da se bodo tudi oni lahko udeležili šolskih ekskurzij ali drugih dejavnosti. 

phoca thumb l Bazar 06Vabim vas, da se resnično potrudite in prispevate različne izdelke, ki jih boste sami izdelali doma ali pa pri likovnem snovanju v šoli. To so lahko igrače, lutke, božični, novoletni in drugi okraski, voščilnice, voščenke, izdelki iz voska, blaga, lesa, različno pecivo, domači sokovi in drugo. Izbira je vaša. Prodajali jih boste na stojnicah na Čufarjevem trgu.

Obiskovalci se bodo z veseljem za trenutek ustavili, poskusili ter kupili vaše dobrote.

Na božično-novoletnem bazarju se boste lahko tudi družili na ustvarjalni delavnici, kjer boste izdelovali adventne venčke, šivali izdelke iz filca, izdelovali izdelke iz plastike in papirja ter drugih materialov. Če boste sodelovali na delavnici, mi sporočite na elektronski naslov milena.gerbec@gmail.com. Prosimo vas, da material prinesete s seboj. Hvala. Mentorica bo ga. Iva Legat.

 

Bazar 

phoca thumb l Bazar 20Vabimo vas, da vsak izdela vsaj en modni dodatek in ga prinese v šolo. Lahko izdelate tudi obesek za ključe, darilno vrečko ali kaj drugega.

Vabimo vas pa tudi k izdelovanju izdelkov na samem bazarju. V knjižnici imamo knjigo Modni dodatki iz domače delavnice, kjer so zbrane ideje za izdelavo dodatkov in izdelkov.

Dogajajo se lahko različne stvari:
• peka palačink,
• kuhanje čaja,
• priprava različnih dobrot,
• priprava sokov itd.
Predlagajte! Svoje predloge mi pošljite na elektronski naslov. Čim prej. Hvala.

 

 

Dobrodelna akcija Jeseniški gimnazijci pomagamo manj srečnim vrstnikom

Prosimo vas, da kdor lahko, naj prinese oblačila, hrano, šolske potrebščine, torbe, morda tudi mobitele, ki jih ne uporabljate več, a so lepo ohranjeni. Vašim manj srečnim vrstnikom bo gotovo vse to prišlo prav. Zbirno mesto vsega, kar boste podarili, je v knjižnici. Pred božičnimi prazniki, 20. decembra 2014, bomo vse, kar boste podarili, izročili Rdečemu križu na Jesenicah in društvu UP.
Veselimo se vašega odziva. Dodatne informacije lahko dobite v knjižnici.

 

Milena Gerbec, prof.

Dostopnost