sneguljka19Gimnazijski teater je na oder postavil novo predstavo, in sicer pravljico Pavla Golie (spada med najpomembnejše pisce mladinskih iger na slovenskem) Sneguljčica.

foto vec Fotoalbum (foto: A. Mežik)  

  

Dijakom je (vsi prvič v vlogi igralske skupine Gimnazije Jesenice) pod mentorstvom in režisersko taktirko profesorice Marije Palovšnik uspelo v torek, 8. aprila 2014 v GTČ Jesenice pred dijaki 2. in 3. letnika pričarati na oder vsem zelo dobro znano pravljično zgodbo o hudobni, narcisoidni mačehi, ki si na različne načine prizadeva ubiti svojo pastorko, lepo Sneguljko. Postavitev na sivo- mavrični način sporoča, da je svet sicer siv in nepravičen, ampak vsakogar nekje čaka topel dom, v katerem se bo čutil sprejetega in varnega in kjer, tako kot na konci mavrice, vsakega čaka zaklad – ljubezen in dobrota, če le verjame vanj.

 

Dijakom:
Manci Ropret, Tamari Šterk, Gašperju Žuberju, Urbanu, Klobčiču, Gašperju Pogačniki, Valterju Hudoverniku, Niki Ferbežar, Špeli Medja, Andražu Pavliču, Urošu Francu, Belmi Hafizovič, Sari Hadžisulejmanovič, Ajdi Stare, Joni Ažmanu in Veroniki Waschl iskrene čestitke za dobro voljo, čas in uspešne interpretacije.

 

Predstavo bo Gimnazijski teater ponovil v sredo, 16. aprila 2014 za dijake 1. in 4. letnika in 22. aprila 2014 ob 19.00 v GTČ Jesenice za izven.

Dostopnost